miercuri, 15 decembrie 2010

Basmul lucernei ( Petruţa)

A fost odată Gianluca Viorel Împărat şi avea 34 de fete şi 15 purcei de aur. Acesta era mare beţivan şi la petreceri vomita copaci.
Ajuns la 53 de ani, alcoolic de 25, Viorel suferea de cancer la mănuşi şi mai avea puţin şi murea. De aceea, el le cheamă pe fete şi le învaţă ce să facă pentru a nu muri de foame că pe el l-a dat afară de la CFM ( Căile Ferate din Monaco)
-Fetili meli, vă duceţi pe centură să faceţi bani frumoşi, într-un mod cinstit.
-Da, tatii, abia aşteptăm!
Aşadar, după moartea împăratului la numai 5 luni după tragicul eveniment, fetele făcură bani mulţi, aşa că şi-a luat pistoale şi au jucat ruleta rusească cu toate gloanţele în cilindrii, până a mai rămas doar una - mama Petruţei. Aceasta s-a căsătorit cu un vultur cu cap de stilou şi flăcări pe la peniţă şi a născut-o pe Petruţa prin cezariană.
Într-o zi, când se juca pe stradă cu prietenele ei „Căruţele cu roţi de unghii”, ea s-a hotărât să plece în pădure în căutarea Sticlei cu Sarmale şi T.M era acasă.
Pe drum s-a întâlnit cu Viermele Nathaniel care i-a dat o piatră cu care putea distruge orice.
Ajunsă la maturitate şi la Sticla cu Sarmale, Petruţa trebuia să treacă de 300.000 de uriaşi cu unghiile în ghips şi dinţii coloraţi de la acadele... Aceasta a folosit piatra şi toţi au murit. Desfăcând sticla, au ieşit de acolo trei case, trei milioane de euro, trei maşini Aston Martin, trei biciclete din fibră de carbon şi trei sarmale din frunză de vită.
Petruţa a murit... de bucurie şi noi - Cristi Alin şi Robert - am împărţit averea... şi sarmalele.

Note despre acest basm:
Basmul conceput de noi îşi are originea în poveştile populare ale norodului din ţara Banatului. Aflaţi într-o călătorie la Oaş (Robert, Alin, Cristi), am primit pe naşteptate o avere aşa că ne-am interesat de provenienţa sa. Primarul Oaşului, domnul Căstrău ( -în maghiară= păstrăv-) ne-a povestit o scurtă istorioară legată de origina ei.
De aici am început scrierea basmului.
În istorisire era vorba de Magdalena şi merele de post, însă am schimbat unele denumiri cu scopul de a conferi o nuanţă de mister basmului,si am pus si putin piper pe el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu